Total Pageviews

Go go chaiyok

LilySlim Weight charts

Thursday, January 26, 2012

Pendaftaran MBBI dilanjutkan lagi...

Smalam aku tgk fb KMMK ada lagi permintaan untuk lanjutkan pendaftaran....Mula2 aku bukak pendaftaran dari 9-19 jan jer...pastu lanjutkan hingga 25 jan...dan smalam aku lanjutkan lagi hingga 31 jan...tu kira dah final tuh sebab 1 feb dah start contest....

selepas 1 feb nanti mesti ada lagi yg nak join...huhuuh...tp takleh join lagi lar...so kepada geng2 diet semua jom ramai2 menjadi ahli fb KMMK, follow my blog dan menjadi diantara peserta MBBI...selain ditawarkan hadiah tempat pertama hingga ketiga serta hadiah dari penaja lain, kiter juga dapat menurunkan berat badan beramai2 dengan meriahnya....

Aku leh dapat beza diet ku dengan contest dan tanpa contest....bila ada contest nih macam ada final exam ler...biasa lar kan kalo nak exam mesti kiter study betul dengan seriusnya....pasal nak result tu bagus...kalo takder exam bleh relax jer tak study...camtu gak dengan contest nih...ada contest yg memerlukan timbangan mingguan aku sedaya upaya control makan sebab takut kang naik scale berat naik plak...bila tak der contest mula lar...nafsu makan bermaharajalela memujuk2 hati..." ala makan sikit jer bukan naik banyak pun...."

bukan senang nak berperang ngan diri sendiri nih...bila dah termakan banyak mula lar rasa menyesal...Aku nih jenis kalo makanan takderr depan mata aku tak kesah sangat tp bila ada depan mata mula lar rasa nak makan tu membuak2....tu yg agak perit sket...bukan lar tak boleh makan langsung cuma kena berpada2...aku still makan makanan bersantan, ayam goreng, makanan ringan..tapi sekadar merasa sahaja...bukan macam dulu...kalo makan bersantan sampai banjir nasik tuh..kalo makan jajan macam makan nasik..selagi tak habis, tak berenti...tabiat2 buruk macam ni lar nak kena kurangkan dan seterusnya elakkan...Apa2 kiter buat kena bersederhana, jangan mengejut sangat tapi konsisten....InsyaAllah berjaya

4 comments:

nardeeya said...

Ngeeeee....serupalah... Kalau ada pertandingan mcm nk periksa... Bila dh timbang n update, mula lah, mkn sikit takpe... Haha..
Kutuk diri sendiri nih... Tak sabar nk lalui MBBI, mesti best

Cik Juju said...

hye mummy... mmg kalau ada contest..lg semangat...juju penah join PERS dlu masa bulan puasa...leh turun 15kg..lepas tu..ngee~~
sib baik tak naik je berat..maintain ;)

so that's y nak join MBBI ni...hehehe... reramai diet lagi best :))

Lin said...

betul3....semangat skit nak diet berkumpulan ni...he3

Mummy said...

nardeeya: bila dah bersama dgn kawan2 yg sealiran tu yg tambah semangat

cik juju: wah..15kg...byk tuh...semoga tercapai misi kiter kali nih

lin: sy pun turut sama tak sabar nak melalui MBBI nih