Total Pageviews

Go go chaiyok

LilySlim Weight charts

Sunday, December 18, 2011

4th week CDCS...

tinggal lagi 12 hari CDCS...cepatnya masa berlalu...ada 2 kali timbangan lagi sebelum pemenang cabaran ini dinobatkan...Aku diantara pensponsor hadiah pemenang..aku berhasrat nak bagi 2 hadiah berupa barangan avon kepada pemenang
1. berat turun paling banyak
2. LWP tertinggi

Selain tu kalo aku capai target turun melepasi angka 7, aku pun berhasrat nak rewardkan diri sendiri hadiah...apa hadiahnya tak terfikir lagi...yg pastinya bukan barang Avon...huhuhu...

Apa2pun untuk update berat minggu ini, beratku turun menjadi 74.1kg menyaksikan penurunan lagi 1.3kg...Syukur Alhamdulillah..hanya itu yg mampu aku katakan...walaupun dari ari khamis hingga sabtu saban malam aku keluar gi Alamanda...aku kuatkan semangat utk tidak makan malam....cuma ari sabtu terkantoi pasal gi umah makcik hb...diorang jamu bihun sup...segan plak nak menolak....


Dan seperti biasa untuk minggu nih aku berhasrat nak straight on diet sampai lar ari jumaat...sebab ari sabtu aku nak balik kampung...pepaham jer lar kalo dah balik kampung dimusim buah nih...langsat, rambutan, manggis, durian kat luar tingkap jer...potensi untuk disumbat kedalam mulut secara sengaja tu adalah sangat munasabah...oleh itu aku nak turunkan seberapa banyak lemak dalam 5 ari ni so weekend nanti aku leh lar merasa meriah sket makan2 tanpa rasa bersalah...heheh

sepanjang CDCS nih aku dah kurangkan berat sebanyak 3.9kg...ada lagi 4.1kg nak kena kurangkan bg membolehkan aku mereward diri sendiri...alahai macam tak tercapai jer rasanya...tp takper aku akan cuba..kalo tak capai target pun sekurang2 nya aku dpt lost weight sepanjang cabaran nih...

Dan seperti biasa juga gambar timbangan takder...sebab card reader tak beli lagi....arini dah gaji mungkin petang kang aku beli...

Update on 21 Dis: Aku amik dah gambar timbangan tp mungkin terdelete...jenuh mencarik takder...so upload pic jer lar ek....ni aku nak bagi tips bergambar yang mempengaruhi rupa paras kiter...


gambar pandangan depan (nampak biasa)

pandangan dari atas (nampak kurus sket sebab dagu nampak runcing)

dari pandangan bawah (nampak lapisan dagu sket lagi)

see...bagaiman cara bergambar yg membuatkan kiter nampak berlainan sedangkan gambar diambil pada hari yg sama...takkan dan2 tu gemuk dan kurus balik...kekadang kiter argue apsal dalam gambar aku nampak gemuk yer padehal badan dah susut sket...teknik mengambil gambar tu sebenarnya...kalo rasa nak nampak halus, amik lar gambar dari pandangan atas...


ni bukan sesi menayang cincin emas yer...bukan jer untuk dijual beli tetapi cuba peratikan betul2 ada tak perbezaan dari segi saiz kedua2 cincin nih....


close up sket....nampak tak yg belah kiri lebih besar sket dari belah kanan...
yg kanan tuh cincin tunang aku suatu masa dulu...Disebabkan tak muat, aku simpan jer lar dan beli cincin lain yg lebih besar sket....sampai lar satu tahap cincin yg kedua ni pun aku takleh nak pakai...so simpan jer lar dua2,,,baru nih tergerak ati nak tengok balik cincin nih...skali terkejut bila dah muat cincin yg kiri tuh....
last week aku try plak yg kanan...muat jugak...yg belah kiri tuh pulak dah jadi longgar...so aku tak pakai lar yg kiri tuh sebab takut tercicir plak...

rupa2nya jari pun boleh kurus eh...
tu jer nak citer...heheh


5 comments:

Rosh said...

Cayalah.. bjaya kurangkn berat! caiyok! caiyok!

Mummy said...

time kasih kak...tp target nak turun 8 kg...taktau ler bleh capai ker tak...

myza said...

go go go..xlama lg leh hilang smua lemak d dagu jari n lain2 tempat :)

me said...

tahniah mummy...sy je maintain tuk mggu ni...xp x pe janji sy dapat hilangkan angka 7 ke 6...kita wat sama2 ye mummy..cahyok.chayok

Mummy said...

myza: harap2 gitu lar...kiter nih asik aim kat perut dan peha jer tu yg tak prasan bhg lain yg lebih kecil

me: time kasih...sy pun sedang berusaha nak ke angka 6..kalo ada rezeki dpt turun sampai 6, alangkah bahagianya