Total Pageviews

Go go chaiyok

LilySlim Weight charts

Saturday, November 19, 2011

Cabaran bermula arini.....1st day

Dengan penuh bersemangat waja arini...lepas jer bangun tido dan melepaskan hajat segala aku terus naik scale....mmmm....angka permulaan yg agak baik...aku ada amik gambar tp aku cuma upload photo kat fb KMMK jer...aku tak bersedia lagi nak reveal berat aku skang....

lepas mandi semua dgn semangat nya aku pakai baju yg aku sajer beli size kecik sebab nak cabar diri utk make sure aku boleh pakai baju dan skirt nih satu ari nanti....dan...aku dah muat baju dan skirt tuh cuma sendat lagi ler...gambar aku upload esok kat opis....kat umah susah ler....

So, strategi aku adalah
1. wat diari makanan...catatkan setiap apa yg masuk kedalam mulut aku
2. control makan itu sudah semestinya
3. pastikan aerobik atleast 3x seminggu
4. kalo tak sempat aerobik aku akan wat keje rumah yg boleh keluarkan peluh
5. banyak bergerak dan minum air secukupnya

tu jer lar kot wat masa nih....aku harap leh jejak angka 6 menjelang tahun baru nanti...insyaAllah

Edit on 21/11/2011 @10.00am
bukan ni gambar yg dipertaruhkan...heheh...ni gambar gi kenduri last week...

ni baju dan kain yg bakal disarungkan...skirt nih aku beli tahun lepas...serius tak sangka tak muat...main beli jer kan...aku simpan ler...la ni aku nak try pakai...baju tu plak sajer beli masa sale kat PICC....pun tak muat...


mintak hb tolong amikkan pic nih...sebenarnya aku tak pernah amik gambar sebegini...
mata aku sepet sebab aku sakit mata....

meh cekak pinggang plak...

dari pandangan sisi....

berat akan aku update kat fb sajok....



5 comments:

nardeeya said...

Sama2 lah kita mengejar angka 6 tu yer hehe

mia-ina said...

suke msk ni mengikuti kak maria nye planning ni..amik inspirasi mia ni pd akak....gd luck kak

Mummy said...

nardeeya: time kasih sebab listkan blog sy dlm blog awak

mia: awak lar sebenarnya inspirasi sy...nanti invite sy kalo private blog yer

mia-ina said...

emel mia ye di miafazlina@gmail.com

semoga matlamat kak maria tercapai hendaknya..itu mia doakan..

risau lani..cepat naik tang perut & pinggul..huhu..cbrn cuti sek..mari kte teruskan

Rosh said...

D best of luck utk kita semua... misi suci ni mesti b'jaya... mndptkn berat ideal dgn cara yg sihat... hehehe...