Total Pageviews

Go go chaiyok

LilySlim Weight charts

Tuesday, June 6, 2017

menu minggu pertama ramadhan.....

Aku kalo bulan puasa memang rajin masak....sahur dan berbuka dirumah relax sket...xde terkejar2 nak maghrib...makan pun boleh free hair...selesa hehehe....walaupun berpuasa diet tetap diteruskan....sebolehnya aku cuba masuk lauk yg simple dan menyelerakan



 nasi grg cina + sup campur



bubur lambuk + serunding, ayam masak merah + sup sayur + tolo dadar


sambal udang galah +  sotong masak kicap


kobis + lala serai + sambal sotong


masak lemak ketam + sambal udang + buncis fish cake

ni jer yg sempat snap...tu pun laki aku dh jeling2 dah tiap kali makan amik pic dulu hehehehe

Bersama dengan juadah ni aku akan masak nasi herba poni 2 senduk + air suam @ green tea 500 ml + kurma 2 biji

masa awal2 ramadhan aritu aku ada la wat susu kurma ikut resepi yang viral tu...siap wat ice blended lagi...kalo berbuka ok kot tp sebab sahur jadi muak...takut termuntah plak nanti...sudahnya aku makan je kurma macam biasa....

2 comments:

miazara ina said...

kte ni ppuan camne pun tetap nak memasak utk suami dan anak anak..rasa feel ramadhan...hehe..best tgk menu org ni

Mummy said...

btol mia....tp kalo ada hal terpaksa la beli gak....tp biasanya x puas hati rasa....ada skali beli pedas betul ...padehal dh pesan kurang pedas....bayangkan makan pedas giler masa sahur...Alhamdulillah xsakit perut