Total Pageviews

Go go chaiyok

LilySlim Weight charts

Thursday, May 29, 2014

Diet masih diteruskan kali ini diberi nafas baru.....

|Tajuk memang takblehblah.....so berat terkini dirahsiakan sebab tanak mematahkan semangat...aku weigt in 1 mei aritu dgn berat 72 kg dan 1 jun nanti baru aku nak timbang balik...abis jer contest aritu badan aku naik turun....ntah di mana silapnya...aku pun tak tau...makan kontrol dah....

tapi mungkin aku kerap bersepah merata2 skang tu sebab kot...tiap kali keluar mesti makanan tersedia depan mata....

So plan aku skang adalah

1. Plan menu setiap hari sbg contoh

6.00am  roti dan susu
10.00 am buah
1.00pm nasi bekal bersama sup/tomyam dan lauk
4.00pm biskut oat
8.00pm sup/tomyam (lauk sahaja)

2. Air 3 liter sehari semalam...aku plan nak berjinak2 dgn green tea....

3. Aerobik setiap hari selama sejam....kalo ada tak balik lewat lar...

4.Wat diari diet - catatkan makanan dan minuman yg ditelan dan workout @aktiviti sepanjang hari

5. Berterusan

Biasanya kiter tau apa yg boleh buat kiter turunkan berat badan...TAPI nak laksanakan tu yg payah...kalo boleh laksana pun, nak wat secara berterusan pun susah....

Tapi itu lar yg aku akan buat sampai bulan puasa nanti InsyaAllah...masa bulan puasa aku wat plan yg sesuai utk orang berpuasa yg menyusukan anak...

2 comments:

Fara Dilot said...

kan.. susah sgt nak eksersais skang ni.. berat amat badan.. sakit ati.. nak berenti makan nasik lagikkk la payah amat dah

Lily said...

Suka baca blog sis ni..buat saya semangat sama.saya pun tengah berusaha nak dapatkan shape balik.saya saje nak suggest kat sini,kalau sis sempat,pagi2 buat senaman cardio 20min.Senaman cardio pagi2 ni bagus untuk boostkan metabolisme :) Pilih 3 hari dalam seminggu utk bangun awal 30mins dari biasa.