Total Pageviews

Go go chaiyok

LilySlim Weight charts

Tuesday, July 30, 2013

Setelah hampir 3 minggu berpuasa.....





Ni pic smalam...bulan puasa ni macam tak banyak kg yg turun sebab tak exercise tp turun kat inchi ler...

seblom citer lebih lanjut pasal diet, meh tgk lauk2 minggu lepas..




sup ikan merah dan udang goreng kunyit...

stim halia siakap bersama asam boi


kek batik

sambal udang




ayam sweet sour (hb masak)


ayam masak lemak cili api




kari daging, sambal kentang dan telur dadar....

bila aku upload pic baru aku prasan yg ni jer gambar lauk yg aku snap slama 2 minggu...dah rasa malas plak rasa tiap kali nak idang tiap kali tu amik gambo...sampai naik pelik hb aku...


 Smalam gatal2 lar tgn nak try pakai baju kurung moden yg aku buat seblom pregnant aritu...
Baru 2 kali aku pakai baju nih pasal sendat sket...seblom iron baju cuba dulu muat ker tak...Alhamdulillah...muat sedang elok...nak kata longgar sgt tu tak lar...tp sedap pakai...cuma tang perut nak kena cover sket....


ni washroom kat opis...selamba jer aku amik gamba camni...
ni ler selai baju kurung moden yg aku tempah...lepas kawen aku tak pernah tempah baju kebaya ker kurung moden ker...sumer baju kurung...sebabnya takut tak leh pakai lama...kot2 makin kembang...langsung tak confident leh kurang berat badan...
pic pandangan sisi nih aku tarik sket baju kat bahagian punggung..konon2 nak nampak effect ....


before 82 kg
after 70.4 kg


Jujur kata bila tgk kat cermin aku still rasa takder beza aku dulu dan skang...still nampak kembang pada mata aku...tapi bila aku kelebet gambar lama macam gambar kat ats nih, baru aku prasan ada  perubahan walaupun tak ketara sgt...aku ada lebih kurang 15 kg lagi nak turunkan...
InsyaAllah lepas raya nih, aku akan mula aerobik semula...bulan puasa nih aku tak sempat ler nak senam...kalo bersenam gak mau tunggang terbalik rumah nih...

ingt tak bilik tv yg aku cakap seblom nih...bilik tu dah siap




ni ler tv nya khas untuk tgk vcd...
agak penting jugak lar tv nih sebab slalu berebut tv ngan batrisyia...kalo aku nak tgk tv astro, aku pasangkan vcd kartun dia kat sini...tenang sket nak tgk tv...kalo tak memang drama hujan air mata gak lar...

wat masa nih bilik nih masih lagi nampak cam bilik tv...nanti lar lepas raya sok ada rezeki aku nak tranform jadi bilik aerobik...hahaha...






5 comments:

miazara ina said...

muka ada turun..tp mia pun risau lps bersalin..bab perut & pinggul kena usaha lebih..huhu..sama2x kter berusaha kak

Mummy said...

perut dan pinggul leh try pakai felinna

Sufi Syuhadah Supian said...

wowow!! nampak beza ketara! tahniah mummy.. sufi pon tgh usaha nak dpt berat 50kg.. lepas bulan puasa aritu alhamdulillah dah turun 5kg.. byk lagi nak turun ni.. ni start sambung puasa 6 plak.. tgk dapat turun bape lagi.. ganbatte mummy!

Mummy said...

time kasih sufi...ni pun nak kena turun lagi 17 kg...tgh usaha wat workout dan kontrol makan...tp godaan rumah terbuka plak terbentang luas...hahah

Fara Dilot said...

banyak beza.. pipi dah tak terlebih dari tudung (komen oklas) haha